NL

Wetenschappelijke adviesraad

De wetenschappelijke adviesraad ondersteunt en adviseert het fondsmanagement in het selectieproces van de nieuwe duurzame innovatieve initiatieven. De wetenschappelijke adviesraad bestaat uit specialisten op het gebied van agro, voeding & gezondheid en zal ondersteund worden door anderen op incidentele basis.

Ivonne Rietjens, voorzitter
Ivonne Rietjens is afgestudeerd in moleculaire wetenschappen aan de Wageningen Universiteit en heeft post doc functies vervuld bij het RIVM en NIH in Bethesda (USA). Ze is auteur van meer dan 230 wetenschappelijke artikelen, professor in de Toxicologie aan de Wageningen Universiteit en de promoter van 30 PhD studenten. Haar focus ligt o.a. op het evalueren van risico versus voordelen van de zogenaamde novel foods (en ingrediƫnten), de ontwikkeling van gene reporter assays voor het detecteren van negatieve en/ of positieve gezondheidseffecten en tenslotte op de rol van de voedselmatrix op de gezondheidseffecten van ingrediƫnten van plantaardige oorsprong. Ivonne Rietjens is lid van verschillende nationale en internationale adviescommissies, zoals de Nationale Gezondheidsraad (Nederland), the European Food Safety Authority (EFSA), the Expert Panel of the Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA, USA) en the Senate commission on Food Safety of the Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG, Germany).

Albert Zwijgers, lid
Albert Zwijgers is afgestudeerd in Voeding Technologie aan de Wageningen Universiteit en is zijn loopbaan gestart bij Gist Brocades waar hij verschillende leidinggevende functies heeft vervuld. Vervolgens heeft hij meer dan vijf jaar gewerkt voor DMV International te Veghel als R&D manager en als technisch marketing manager. Daarna werkte hij voor Quest International te Naarden en stapte vervolgens over naar Unilever waar hij meer dan negen jaar werkte als Hoofd van het Global Technology Centre Health and Wellness. Sinds drie jaar is hij senior Voeding Technoloog Open Innovation bij Unilever met een aantal gerelateerde activiteiten zoals Kennis Makelaar Food & Health van de Food and Nutrition Delta, Professor Innovation in Foods bij HAS Den Bosch en Technical Expert Food & Nutrition bij Eurostars.

Wout van Everdingen, lid
Wout van Everdingen heeft een brede ervaring in business development en is recentelijk gepensioneerd. De laatste 30 jaar heeft hij gewerkt voor Akzo Nobel in verschillende posities, zoals wereldwijde R&D activiteiten voor de pharmaceutische divisie van Organon Teknika, Regulatory Affairs en Business Development & Licensing. Toen hij de functie van Director Business Development vervulde was Wout van Everdingen verantwoordelijk voor een groot aantal deals die gemaakt zijn met vrijwel alle wereldwijd opererende pharmaceuten en diagnostiek bedrijven.