NL

Fondsmanagement

Het fondsmanagement van het Brabant Life Sciences Seed Fonds is een team van ervaren ondernemers en investeerders.

Het team bestaat uit:

Jan van der Hoeven, verantwoordelijk voor acquisities & exits
Jan van der Hoeven is (cum laude) afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit (de nederlandse Life Sciences universiteit) met als specialisatie waterkwaliteit, waterbehandeling en toxicologie. Hij heeft 6 jaar gewerkt als wetenschapper aan de Wageningen Universiteit met als specialiteit de relatie tussen voeding en kanker. Hij heeft meer dan 30 wetenschappelijke publicaties en is onderscheiden als Europese Wetenschapper (EEMS Young Scientist Award) in 1985. In 1983 heeft hij in samenwerking met twee andere personen een internationaal opererende CRO op het gebied van milieu en veiligheidsonderzoek opgericht waarvoor hij in 1988 volledig verantwoordelijk werd. In 2003 ontving hij de ondernemerschapsprijs van de Wageningen Universiteit. Vanaf 1988 is Jan van der Hoeven aktief met zijn eigen portfolio van een aantal Life Sciences bedrijven waarin hij een actieve rol vervuld als lid van het investeringscommittee of lid van de raad van toezicht. Tevens is hij ambassadeur van de Wageningen Universiteit.

Wim Jongen, verantwoordelijk voor technologie beoordeling & intellectueel eigendom
Wim Jongen heeft een achtergrond in de toxicologie en voedingswetenschappen en meer dan 15 jaar ervaring in business development in de Life Sciences. Voor de start van het BLSF was hij directeur van de Wageningen Business Generator BV (2004-2008). Hij heeft diverse senior management posities bekleed bij de Wageningen Universiteit (1990-2008) en was professor in Voedingsproducten Design en Kwaliteitsmanagement van voedingsmiddelen bij Wageningen Universiteit (1994-2004). Hij was lid van de wetenschappelijke raad van multinationals in de drankenindustrie (1997-2003) en trad op als adviseur in de voedingsmiddelen industrie. Hij heeft zijn PhD behaald in de Toxicologie bij de Wageningen Universiteit (1988). Hij is auteur van meer dan 150 wetenschappelijke artikelen en heeft als auteur en/of editor zeven wetenschappelijke boeken geschreven. Op dit moment is Wim Jongen voorzitter van raad van commissarissen bij een aantal Life Sciences bedrijven.

Miranda Janssen, verantwoordelijk voor algemeen management & financiën
Miranda Janssen is afgestudeerd aan de European Secretary Academy, heeft public relations gestudeerd en heeft haar Master in Business Administration(MBA) behaald. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende functies bij internationale bedrijven, initieerde de sales & marketing afdeling, was verantwoordelijk voor de back-office activiteiten en was nauw betrokken bij M&A (merger & acquisition) activiteiten. Sinds 2005 is zij verantwoordelijk voor het algemene management en financiële activiteiten van een aantal life sciences bedrijven. Vanaf 2006 is zij algemeen directeur van WesterToren Innovation Centre en is zij verantwoordelijk voor de back-office activiteiten van een aantal Life Sciences bedrijven.

Het team wordt verder ondersteund op juridisch gebied door Toon Lips (voormalig partner bij Holland Van Gijzen, advocaten en notarissen) waar hij betrokken was bij honderden M&A deals. Voor fiscaal & accountants advies wordt het fonds ondersteund door DRV in Rotterdam en Ernst & Young.